Nutellatårta



Här kommer den sista tårtan av de tre vi hade i lördags. En frusen nutellatårta eller kanske nutellasemifreddo är mer riktig benämning!
Den är supergod och kan förberedas flera dagar innan kalaset eller bjudning. Jag hittade små mini maränger på ICA Alexius. De var från Toscana stod det på paketen. Det var ju lite kul och gav tårtan lite extra glam som den förtjänade :)














150 gr mandelspån rostas i het stekpanna

6 dl vispgrädde vispas

4 äggvitor vispas med 1 msk socker
4 äggulor vispas med 1 msk socker

1 burk Nutella (400gr) kan smältas i vattenbad till rinnande konsistens

120 gr maränger

Blanda äggvitor, äggulor, grädde, Nutella och mandelspån.

Lägg maränger i botten på en stor rund form. Har du vanliga maränger så krossa dessa lite lätt.

Häll över smeten, frys tills den är helt frusen.

Ta fram tårtan 20 minuter innan den ska ätas så den får tina lite.
Toppa tårtan med maränger, här minimaränger men annars går det bra med marängkross med.


Kommentarer