Fyra mandelkransar






Bakade dessa bullkransar innan vi åkte upp till Hunnebo. Nu gjorde jag dubbel sats så det blir fyra kransar. 
Jag delar sen på dem i hälften innan jag fryser in dom, då räcker de till många kaffestunder. Det är så enkelt med kransar. Väldigt gott dessutom!
Mandelkrans är nog favoriten. Men man kan riva ner ett äpple i fyllningen, men då ratar mina barn det hela och blir lite hårda i ordväxlingen. För äpplen i ugn det funkar inte! Hehe, men man kan alltid smyga ner ett äpple när man gör mat för att på så sätt få lite sötma i en köttgryta till exempel. Det märker de inte ;)
 








Här kommer receptet som jag dubblade för att få fyra kransar:

Deg:
50 gr jäst
3 dl ljummet mjölk (jag tog äggostvassle)
1 msk kardemumma
1,5 dl socker
1 ägg
150 gr smält smör
10-11 dl vetemjöl special
 
Jäs i 45 minuter

Fyllning:
200gr riven mandelmassa
200 gr smör
1 msk kanel
1 dl råsocker

Dela degen i två delar. 
Kavla ut och bred över hälften av fyllningen, rulla ihop och forma till en krans. 
Klipp kransen och lägg varannan flik åt varsitt håll.
 
Gör en krans till. 
Lägg i smorda formar med löstagbar kant. 
Jäs 40 minuter. 
Pensla med ägg och strö över mandelspån.

Grädda 175 grader varmluft i 20 minuter.
 

Kommentarer