Blueberry pannacotta






 Vi hade gäster i söndags. Äntligen fick vi sitta inne :) Eller inte, känns som uteplatsen inte använts alls denna sommaren. Inte för att vi haft så massa regn utan det har ju bara blåst och varit kallt. Så gästerna fick sitta inomhus och vi med ;) 

Mannen kom hem med en tioliters spann med blåbär förra veckan. Så grymt goda blåbär. Så jag passade på att göra blåbärspannacotta sen bjöd jag även på en blåbärs macaron för att få ännu mer blåbärskänsla. 






 Jag har grunnat på en sak. Hur kommer det sig att vissa människor dumförklarar andra för att de har en annan åsikt. Är inte det väldigt dumt? 

Ofta är dessa människor akademiker utbildade som dumförklarar folk som inte är det. Det är inget fel att vara akademiker utbildad alls. Men om man ser ner på de som inte är det och sätter sig själv och andra likasinnade på en nivå högre, då hamnar man ju i ett annat läge. Som tur är så är detta inte generellt. Det är bra!
Jag tänker så här: Om man har två personer som har samma IQ och den ene utbildar sig på högskola men inte den andre gör det att den ene är smartare än den andre? De har ju samma IQ. På det utbildade området javisst, men den outbildade har ju med största sannolikhet skaffat sig annan kunskap. Går det att mäta?

Då kommer man ju till slut att det är en bedömningsfråga och vem dömer det?
Även personer med lägre IQ hamnar på högskola. Är de då smartare för det? Känner flera smarta outbildade personer och även det omnämnda. 


Bara en tanke så här på en onsdag!

PS. Skulle vilja ta flera exempel på detta som hänt genom åren, men avstår...











 6 dl ekologisk 40% grädde

4 dl ekologisk mjölk
5 msk socker
5 gelantinblad
1 tsk eko vaniljpulver

blåbär

Koka upp grädde, mjölk socker och vanilj. 
Låt gelantinbladen ligga i kallt vatten under tiden. 
Krama ur gelantinbladen och lägg i dem i den heta grädden.
Låt svalna.
Skölj små glas och fyll botten med blåbär.
Häll över pannacottan.
 Låt stå i kylen några timmar. 

Toppa med blåbär.












Kommentarer