Semmelwraps - årets nyhet i semlornas värld





Ville testa denna nyhet i semlornas värld 2015. Semmelwraps. Lite bökigare att baka men väldigt goda får jag säga. Lite mindre i storlek än vanliga semlor och det gör ju inget. Lite svårt att få till hetväggen bara ;)




12 st

Wraps:

25 g jäst
1 dl ekologisk mjölk
1 1⁄2 dl vatten
100 g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
1 krm salt
1⁄2 tsk stött kardemummakärnor
1 ekologiska ägg
8 dl ekologiskt vetemjöl
1 tsk bakpulver

Fyllning:

2 msk ekologisk mjölk
150 g mandelmassa
4 dl ekologisk vispgrädde
florsocker

Gör så här:
Smula jästen och värm vätskan till ljummet och rör ihop. Tillsätt smör, socker, salt, kardemumma, ägg, bakpulver och det mesta av mjölet. Låt jäsa 30-40 min.
Sätt ugnen på 225°. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela degen i 12 bitar, rulla till släta bullar. Kavla ut varje bulle till en mycket tunn platta, 1-2 mm tjock och ca 20 cm i diameter. Strö ev lite mjöl på bordet så att de inte fastnar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen 3-4 min. De ska vara precis genomgräddade och inte fått färg eftersom de ska kunna vikas utan att spricka. Låt bröden svalna mellan bakdukar så att de håller sig mjuka.

Riv mandelmassan och blanda med mjölk till en slät kräm. Spritsa eller bred ut mandelmassan på mitten av wrapsen. Vispa grädden och spritsa eller klicka den på fyllningen. Vik ihop som en wrap. Botten först, vik sedan in kanterna över fyllningen. Pudra ev florsocker över och packa in i smörpapper. 



Kommentarer