fredag 27 februari 2015

Lila macarons med blåhallon




Blåhallon växer på ön där jag bor. Men burken med blåhallonssylt hade svärmor köpt på Gotland.
någon matsked sylt i smörkrämen och det passade bra till.




100 gr siktat mandelmjöl
200 gr siktat florsocker
110 gr äggvita
5 msk socker
lila pastafärg

Vispa vitorna, häll i en msk socker åt gången. Vitorna ska precis hänga ihop. Blanda ner färgen, det räcker med lite på en tandpetare. Blanda i mandelmjöl och florsocker. Spritsa ut femkronorstora kakor på bakplåtspapper och låt dem torka i en timme... Grädda 15 minuter på 150 grader. Jag har en tom plåt högst upp i ugnen så får de inte färg.

100 gr smör
1.5 dl florsocker
1 äggula
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 msk blåhallonssylt


Vispa smör tillsammans med florsockret. I med resten till en god smörkräm. Häll i en sprits och spritsa på hälften av kakorna. Sätt ihop två och två







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar