torsdag 5 februari 2015

Kalljästa morotsbröd


                 

Nu ska ni få ett grymmegott och smidigt recept. Kalljästa recept är ju superkäckt. Man rör ihop degen på kvällen och låter det stå i kylen över natten, för att baka av det på morgonen.

                              

2 bröd blir det på detta recept.


                              

2 bröd

50 gr jäst
6 dl vatten
2 rivna morötter
2 msk olivolja
1 msk salt
2 dl ekologiskt grahamsmjöl fr Saltå Kvarn
1 liter ekologisk vetemjöl fr Saltå Kvarn

Rör ut jästen i vattnet och blanda ner allt det andra. Degen är lös. Klicka ut i bakplåtsklädda avlånga formar. Ställ formarna i kylen över natten med en ren handduk över. Pensla med vatten och sprinkla över pumpakärnor. Grädda 225 gr varmluftsugn, håll koll och sänk eventuellt värmen något. Grädda i 25 minuter.

Låt bröden svalna innan du skär i dem...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar