tisdag 13 januari 2015

Raspberry White Truffle Cheesecake


Hade gäster förra veckan, då bjöds det på denna cheesecake till efterrätt. Den är god! Blev en liten bit över som jag kunde fota när det blev dagsljus :) Någon hade karvat lite på natten med. 
Det var inte jag :)





300 gram digestive
150 gr smör

600 gr philadelpiaost
2 1/2 dl kesella
2 tsk vaniljsocker
1 dl grädde
1 dl maizena
3 ägg
200 gr vit fin choklad
1.5 dl hallon


Blanda degistiven i en blender så det blir smulor. Smält smöret och blanda i.
Tryck ut i form med löstagbar kant.
Baka botten i 175 grader varmluft 10 minuter.

Vispa philadelpiaost och kesellan i 10 minuter tills den är klumpfri.
Blanda i vaniljsocker, grädde och maizena.
Sen ett ägg i taget.
Smält chokladen och blanda i.
Häll över botten och strö över hallonen och tryck ner några i smeten.
Grädda 30 minuter och låt stå kvar 30 minuter i ugnen.
Kyl den över natten så den får stå till sig.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar