Nutellafyllda Macarons

Macarons med nutellakräm emellan. Japp det funkar gott :)
 
 
100 gr mandelmjöl
200 gr florsocker
110 gr äggvitor
5 msk socker
Jag mätte upp allt så det blev exakt på grammet.
Siktade mandelmjölet och florsockret och blandade ihop.
Vispade äggvitan tills det blev vit.
En msk socker i taget, men vispade inte för länge, äggvitan ska i stort sett bara hänga ihop.
Blanda ihop med mandelsockret.
Splitsa ut på plåt, stora som femkronor, 50 stycken.
Vänta i en timme, grädda sen på 150 grader i 15 minuter mitt i ugnen.
En plåt högst upp i ugnen gjorde att de inte fick färg.

 
 
 

Smörkräm:
100 gr mjukt smör
1.5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 ekologisk äggula
1.5 msk nutella
Vispa smör med sockren tills det är krämigt. Vispa i äggulan, sen nutellan.
Splitsa på krämen på hälften av kakaorna och läck ett lock på.
 







Kommentarer