Fotökaka

Medan jag bakade macarons idag så pysslade Martin med ett annat typ av bak hemma hos sin mamma. Nämligen bagebrö som vi kallar det, det sker i björkvedseldad ugn. Denna typ av bröd finns längs hela västkusten och varierar sig lite från familj till familj. Min faster Anita i Fiskebäck bakade det absolut godaste Fiskebäcksbrödet (så kallade hon det). Nu har jag förstås inte varit runt och ätit av alla, men några har man ju hunnit med. Finns ingen som slår Anitas bagebröd...
 
 
Recept 6 kg Fotökaka:

5 pkt jäst
3 1/2 liter ljummet vatten
2 tsk salt
6 kkp socker
6 hg smör alt 6 dl rapsolja
6 kg mjöl
 


Kommentarer

  1. Kardemumma!!! Det godaste bagebrö't innehåller kardemumma!!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det smög jag ner för ånga år sen i degen, men fick onda ögat av Martin... Fick sluta med det. Som sagt detta är ju Martins avdelning :)

      Radera

Skicka en kommentar