Chokladmacarons kola med havssalt

Fick reda på att macarons med en sötkola med havsalt i emellan var något i hästeväg gott. Fick ett recept av Anna, via Charlotta, men valde ett som jag hittade på nätet. Men nästa gång så tar jag ditt recept Anna :)
Goda blev de, men fick inte samma snits på macaronsen som i veckan.
 
 
Macarons:
100 gr mandelmjöl, siktat
185 gr florsocker, siktat
15 gr kakao, siktat
110 gr äggvita
4 msk socker
 
Blanda mandelmjöl, florsocker och kakao. Vispa äggvitorna tills de börjar bli vita, sen vispa i en msk socker åt gången. Äggvitan ska hänga ihop men vispa inte mer.
Spritsa ut 60 femkronorstora klickar på en plåt med bakplåtspapper. Låt kakorna vila i en timme.
Grädda i 150 grader i 15 minuter.
Lägg ihop två och två med kolakrämen emellan.
 
 
 
Kokade en kolasås dagen innan som fick stå till sig i kylen.
 
100 gr socker
85 gr smör
1.5 dl vispgrädde
1/2 tsk havssalt
 
Smält sockret i kastrull, rör om och lägg i smöret och låt det smälta med. Koka upp vispgrädden i en annan kastrull. Hälli den i sockerkastrullen och koka några minuter. lägg i lite havssalt.
 

Kommentarer