Tårtor

Igår var det beställningar av tårtor till Birgitta som fyller 60 år. Så drygt fyra liter grädde spritsades på fem tårtor. Det blev tre marängtårtor med äggkräm och två nöttårtor med Swiss Meringue Buttercream emellan. Hoppas de blev nöjda och att tårtorna räckte (alltid en fasa).

Sen fick min granne Emma hoppa in bak i bagaget på bilen och se så inte tårtorna välte där de stod på fot. Fick köra jättesakta över gupp och i svängar så inte tårtorna välte ;) Ja, tur man kan ta till proffshjälp ;)


Maräng:

4 äggvitor vispas med
3 dl socker
Några droppar ättiksprit

Gör två bottnar och grädda i 125 grader varmluft i en timme...

Kräm:

4 äggulor
1 dl socker
1 dl grädde
1 msk maizenamjöl
Sjud i kastrull på svag värme till en tjock kräm.
Ta av från plattan och lägg i
125 gr smör.

Låt krämen kallna i kylen innan den används mellan bottnarna.

Lägg en botten på ett fat, kräm på, en botten till.
Vispa 7 dl grädde och spritsa över tårtan.

Detta är receptet på 10 bitar av tårtan, dessa tårtor som är på bilderna är 15 bitars så alltså en halv gång till av allt.








Kommentarer