Dulce de leche tårta


Mellandottern fyllde år förra söndagen och jag har inte bloggat om denna goa tårta som alla gillade väldigt mycket. Fick inga bra bilder men det är väl ändå receptet som räknas.
Denna tårta kan du ha i frysen ifall någon dyker upp. Perfekt för snabba bjudningar. Eller som extra tårta på stora kalas.




3 äggvitor vispas hårt
2 dl socker
1/2 tsk bakpulver

Rita ut två rundlar på ett bakplåtspapper och ställ in på plåt i ugnen en överst och en underst. 
125 grader i 45 minuter, sen byter man plats på plåtarna och kör 45 minuter till.

Vispa 4-5 dl grädde och balanda med en burk Dulce De Leche

Lägg hälften på ena maräng botten och lägg andra marängen ovan. Fyll på med resterande gräddkräm och frys tårtan minst 6 timmar. Toppa med goda bär. 












 

Kommentarer