Marängtårta med äggkräm



Mellandottern fyllde 18 igår och då serverades denna tårta på familjens fyrakaffe. Hon ville ha denna fantastiska goda och lättätna tårta så då fick mamman baka den såklart.  Halva finns kvar till kaffet idag :) 

På kvällen hade hon fyra tjejkompisar hemma för en liten middag så resterande familj fick hämta hämtmat och sätta oss i en fiskebåt i hamnen. Vad gör man inte för sitt barn. 

Men idag är en ny dag och då får väl vi promenera långt för att gå ner tårtan. 









Maräng:
 
4 äggvitor vispas med
3 dl socker
Några droppar ättiksprit

Gör två bottnar och grädda i 125 grader varmluft i en timme...
Kräm:

4 äggulor
1 dl socker
1 dl grädde
1 msk maizenamjöl
Sjud i kastrull på svag värme till en tjock kräm. Ta av från plattan och lägg i
125 gr smör

Lägg en botten på ett fat, kräm på, en botten till.
Vispa 7 dl grädde och spritsa över tårtan och runtom. Denna gången tog jag 4 dl grädde och bara på toppen för att få en annan variant på denna  goda tårta.

Garnerade med jordgubbar, blåbär, torkade blomblad, guldströssel och torkade hallon.
 

Receptet är till 10 bitars tårta, men dessa är 15 bitars, så jag har tagit en halv gång till per tårta!



 

Kommentarer