Churros



Flickorna, de yngsta ville göra churros så de fick fria händer. Köket blev nedflettat till max ;) Men goa blev de, det kan man inte säga annat. Rediga töser.











2,5 dl ekologisk standardmjölk
120 g smör
1 tsk salt
1 msk strösocker
2,5 dl ekologiskt vetemjöl
5 ekologiska ägg

rapsolja, till fritering
malen kanel
strösocker

Koka upp mjölk, smör, salt och socker. Blanda i mjölet och rosta i kastrullen ca tre minuter tills massan släpper från kanterna. Häll över massan i en kall bunke och blanda i äggen ett i taget. 
Gör en spritspåse av bakplåtspapper eller en plastpåse och lägg i degen. Den kan användas varm eller kyld och går att spara i upp till fyra dagar. 

Hetta upp rapsolja till 180 grader.

Klipp ett hål på ca 0,5 cm i spritspåsen och spritsa ner ca 50-80 g (ett tryck med handen) i oljan och fritera gyllenbrunt. Vänd efter ca två minuter.
Ta upp och lägg på hushållspapper så överflödig olja rinner av. Vänd i kanel och socker. 



 

Kommentarer