Blåbärsglass

Betalt samarbete med KitchenTime


Enklaste glassen man kan göra och väldigt god. Jag är så nöjd med denna bakform som passar perfekt att hälla smeten i och lika perfekt att baka bröd i. Så användbar på många sätt. 


Glassen gjorde jag i helgen, har mycket blåbär i frysen som plockats i Branäs i somras. Vill man så kan man ju tina bären innan så blir ju glassen en annan färg och mer mosade i glassen, men jag som var sent ute använde mig av helfrälsta bär eftersom glassen ändå skulle frysas och tiden var knapp.


Vilken vinter vi fått, barnen åker skridskor alla fyra titt som tätt. Både på dammen och på havet. Det är rätt roligt att se. Inte alla vintrar det funkar.
Men kallt är det. Brr!








5 dl ekologisk grädde
1 burk kondenserad mjölk
250 gr blåbär

Vispa grädden och blanda i burken av kondenserad mjölk fyll på med blåbären och häll i en form som du kan frysa. 
Minst sex timmar i frysen kan vara lagom.









 

Kommentarer