Glutenfri semmelrulltårta




Vilka dagar vi bjuds på. 
Isen ligger och det är mycket folk som åker skridskor men även hänger och grillar och njuter. Vi ute hela dagen igår, passande vinter måste jag säga. Alla hjärtans dag i sin bästa skepnad.

Sen bjöds det på fika hos oss då äldsta dottern bakat semmelrulltårta. Glutenfri dessutom. Hon gjorde den i två omgångar, delade rulltårtan på två så det blev två fika sittningar, en på lördag och en igår.

Imorgon är det ju fettisdagen, denna passar om du inte hinner att baka egna riktiga semlor. 









Fyllning
3/4 dl socker
3/4 dl vatten
1 tsk mortlade kardemummakärnor
200 gr mandelmassa
1/2 dl hela mandlar, hackas

Koka upp socker och vatten och blanda i kardemummakärnorna. Ta undan från spisen. Riv mandelmassan grovt och blanda ner med de hackade mandlarna. Vispa upp.

Sätt ugnen på 250 grader

Rulltårta
3 ägg
1 1/2 dl socker
6 msk potatismjöl
1 tsk bakpulver
1/2  tsk mortlade kardemummakärnor

Vispa ägg och socker pösigt och rör försiktigt ner resterande ingredienser. Bred ut på ett bakplåtspapper. Grädda i ugnen i 5 minuter. 

Blanda 1/2 tsk kardemumma med 2 msk socker. Strö ut blandningen på ett bakplåtspapper. 
Stjälp upp den varma kakan och dra bort det första bakplåtspappret. Låt kakan bli helt kall.


Montering
Vispa 4 dl ekologisk grädde

Bred fyllningen på kakan och ta hälften av grädden över krämen. Rulla ihop till en rulle. 

Wilma delade kakan på halv och förvarade den ena till dagen efter. 

Grädde spritsades ovan kakan i olika mönster.





 

Kommentarer