Grahams Scones




Dessa dagar ett liv - som farbror Melker sa.

Förutom att söka jobb så promenerar jag mycket. Men även så försöker fylla frysen med bakade saker. Men både mjöl och jäst var slut i ICA häromdagen så jag tog vad som fanns hemma i mjölväg och bakade scones, det går ju väldigt fort att baka och blir gott till den nygjorda björnbärsmarmeladen. 












4 ½ dl ekologiskt vetemjöl
3 dl ekologiskt grahamsmjöl
½ dl ekologiskt råsocker
2 tsk kardemumma
1½ tsk bakpulver
125g ekologiskt smör
1 ekologiskt ägg
1 dl ekologisk mjölk
1 dl ekologisk naturell yoghurt

Blanda torra ingredienser i med smöret och rör till sist ner ägg och mjölk.
Bollade till sex stycken scones som jag plattade ut med lätt hand. Toppade dem med lite råsocker och mandelspån.
 12 minuter på 250 grader.




Kommentarer