Glutenfria Bountyrutor
Hon bakar och hon bakar den äldsta dottern, gott blir det med. Här gjorde hon glutenfria bounty, alltså i rutor. Vill du ha dem med gluten i så sök på det så kommer det upp på bloggen här.
3 ägg
4 1/2 dl strösocker
4 dl glutenfritt mjöl (leilas)
1 1/2 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
4 msk kakao
225 g smör
2 dl kokande vatten
225 g smör
4 dl florsocker
2 ekologiska ägg
200 gr ekologisk kokos
200 g mjölkchoklad
1/2 msk olja
Vispa ägg och socker luftigt. Vispa ner vanilj, bakpulver och kakao. Smält smöret och koka upp vattnet och rör ner i smeten. Häll i en långpanna med bakplåtspapper. Grädda 175 grader i 30 minuter. Låt kakan kallna.
Gör kokoscreamen. Smält smör i kastrull, rör ner florsocker, ägg och kokos. Bred över kakan.
Smält chokladen och blanda med oljan. Bred detta över kokosen. Kyl sen kakan och skär i rutor.
Kommentarer
Skicka en kommentar