Semmelrulltårta



Testade denna idag. Det krävdes mer grädde än bilden säger då det lätt blev lite torrt annars. Men gott var det. 















ekologiska ägg 

1 2/3 dl strösocker  
1 2/3 dl vetemjöl 
2 msk potatismjöl
1 tsk bakpulver 
1 tsk vaniljsocker 
1/2 dl ekologisk mjölk 
2 tsk mald kardemumma

Mandelmassa
200 g mandel med skal
 3 dl florsocker 
en skvätt mjölk

Kardemumma socker
2 tsk mortlad kardemumma 
1/2 dl strösocker 

Garnering 
3 dl vispad ekologisk vispgrädde 40% 
1/2 dl mandelspån

Rulltårta 
Vispa ägg och strösocker riktigt fluffigt, blanda ner de torra ingredienserna och mjölken.

Bred ut smeten på en bakplåtspapperstäckt plåt och grädda mitt i ugnen i 4 minuter. Lägg fram ett bakplåtspapper där du fördelar kardemummasocker jämnt. Stjälp upp rulltårtebotten på bakplåtspapperet, dra försiktigt av pappret. 

Mandelmassa
Mixa mandeln fint och tillsätt florsocker, mixa igen. I med en skvätt mjölk så du får en go smet.

Karmemummasocker 
Mortla kardemumman och sockret.

Montering & servering
Bre ut mandelmassan över bottnen. Rulla ihop rulltårtan. Snurra in i hela tårtan bakplåtspapper och lägg i kylen en stund. 
Skär ca 4cm bitar och spritsa på rejält med grädde och strö över mandelspån. 




Kommentarer