Hummingbird Cake


Denna har jag tänkt göra väldigt länge. Den är från Southern i USA. Väldigt god kaka. Men nästa gång så smyger jag nog ner en tsk bakpulver med för att få den lite mer porös.










Cake
3 ekologiska ägg
200 gr muscovadosocker
150 gr socker
4 mogna mosade bananer 
1 liten burk krossad ananas, låt den rinna av det mesta
2 tsk vaniljextrakt
7 dl ekologiskt mjöl
1 tsk bikarbonat
1 1/2 tsk kanel
 lite riven muskot
250 gr pekannötter

Cream Cheese Frosting

200 gr cream cheese
175 gr smör
6 dl florsocker
2 tsk vaniljextrakt


Rosta pekannötterna i ugnen 150 grader i 8 minuter.

Blanda ägg med sockren, vanilj, banan och ananas. I med alla torra ingredienserna. Hacka pekannötterna grovt och spara 1/4 till garnering. Resten ska vara i smeten.

Smöra och mjöla tre bottnar som är lika stora. Grädda 180 grader i 25-30 minuter.
Låt dem svalna.

Gör frostingen och lägg mellan bottnarna och sen runt kakan. Låt det stå och dra sig en stund i kylen. Garnera med resten pekan.











Kommentarer