Eggnog




Nu är i å för sig julen utslängd från huset sen flera dagar tillbaka men innan julen försvann så njöt vi ännu en gång av eggnog. Man kan inte få nog av denna grymma juliga dryck. Men vipas så firar vi julen 2020 då ska jag göra denna massa gånger och bjuda gäster på det. Så fantastiskt gott!



Ultimate eggnog recipe
serves 8 


7 dl ekologisk mjölk (minst 3%)
2,5 dl ekologisk grädde 40%
3 kanelstänger
1/2 tsk ekologiskt vaniljpulver eller en vaniljstång som du delar och gröper ur vaniljkornen
1 tsk nyriven muskotnöt
5 ekologiska ägg, separerade
1, 5 dl råsocker
1,75 dl Bacardi Dark Rum


I en kastrull, blanda mjölk, grädde kanelstänger, vanilj och muskotnöt. Låt det koka upp, men ta av det från plattan när uppkoket är klart.
Vispa äggulorna med sockret i en Kitchenaid eller med elvisp. Vispa så det blir vitt och krämigt och häll i den varma mjölken tillsammans med romen. Jag tog bort kanelstängerna under tiden men la tillbaka dem när du blandat klart. Kyl detta i kylskåp över natten eller upp till tre dagar.
Precis innan serveringen så vispa äggvitorna till hårt skum som du försiktigt blandar i. Garnera med riven muskotnöt.

Galet gott!


Kommentarer