Raspberry White Truffle New York Cheesecake







 Cheesecake is da shit. Så är det ju bara. Denna fick förgylla kräftskivans slutspurt. Denna gången är den glutenfri. Vilket är väldigt enkelt. Köpte glutenfria digestive, besvärligare än så är det ju inte.

Förgyllde cheesecake med grädde och hallon. 






























300 gram digestive

150 gr smör

600 gr philadelpiaost
2 1/2 dl kesella
2 tsk vaniljsocker
1 dl grädde
1 dl maizena
3 ägg
200 gr vit fin choklad
1 1/2 dl hallon



Blanda degistiven i en blender så det blir smulor. Smält smöret och blanda i.

Tryck ut i form med löstagbar kant.
Baka botten i 175 grader varmluft 10 minuter.

Vispa philadelpiaost och kesellan i 10 minuter tills den är klumpfri.
Blanda i vaniljsocker, grädde och maizena.
Sen ett ägg i taget.
Smält chokladen och blanda i.
Häll över botten och strö över hallonen och tryck ner några i smeten.

Grädda 30 minuter och låt stå kvar 30 minuter i ugnen.

Kyl den över natten så den får stå till sig.


Garnera med spritsad vispgrädde och färska hallon.


Kommentarer