Hemmagjorda pizzor



Hemmagjorda pizzor, mycket godare än köpta.

 




15 g färsk jäst
3 dl ljummet vatten
2 tsk strösocker
1 tsk flingsalt
2 msk olivolja
1 dl durumvete
5 1/2–6 dl eko vetemjöl
 
Blanda och jäs i 40 minuter.

Tomatsås:
2 klyftor vitlök
1 burk ekologiska tomater, Saltå
1 msk smör
1 msk flytande honung
1 tsk vit balsamvinäger
Flingsalt
Svartpeppar från kvarn
Fräs vitlöken i smör, häll i tomaterna och honungen. Koka i 20 minuter. Smaksätt med salt, peppar och balsamvinäger.

Kavla ut degen till fyra pizzor. Lägg på tomatsåsen och mozzarellaost. Sen kommer fyllningarna. 

Getost, honung och pinjenötter
Hjortfile med hemmagjord bea (den kom inte med på bilden)
 


Kommentarer