Äppelpaj








Jag har ett par goa äppelpajer i olika former. Denna från Roy är en av de bästa tycker jag. Supergo!
Denna hamnade på jobbet i tisdags morse. Det blev kaffe direkt. Ingen väntan till 10 här inte. 

Underbara kollegor!

Det verkar som bakverk går hem på varje jobb. Missa inte den goa vaniljsåsen.












Botten;
120 g mjukt smör
3 dl vetemjöl 
1 dl florsocker 
1 äggula

Blanda ihop och klä en pajform med lös kant. Ställ i kylskåp tills vidare.

Mandelfyllning:
200 g  riven mandelmassa
1 tsk kardemumma 
100 g rumstempererat smör
1 ägg  
3 äggulor

Vispa ihop alltsamman till en kräm.

Äpplefyllning:
4-6 äpplen 
1 tsk kardemumma
1 msk malen kanel 
1/2 dl mandelmjöl
2 msk flytande honung 
1/2 dl råströsocker 

Dela äpplena och blanda i övriga ingredienser.

Havrecrumble:
 1/2 dl strösocker 
1 1/2 dl vetemjöl 
1/2 dl ekologiska havregryn
1/2 tsk bakpulver 
60 g mjukt smör

Blanda ihop till en crumble,

Fyll pajskalet med mandelkrämen, sen äpplena och sist crumblen. 
Grädda 175 grader 40 minuter. Låt svalna!


Vaniljsås:

3 äggulor
1/2 tsk vaniljpulver
1/2 dl socker
3 dl ekologisk grädde

Vispa äggulor med vanilj och socker. Vispa grädden. 
Blanda ihop och den bästa vaniljsåsen är färdig.







Kommentarer