Valnötsbröd




Det blev även två valnötsbröd idag. 
För några år sen var jag på en chokladportvinsprovning i centrala Kalifornien ihop med en kusin och vänner. Det var det absolut godaste i vinprovning jag varit på. Då växte valnötsträden i långa rader på odlingarna. Så fina träd och sånt fint landskap. Dit hade jag gärna åkt igen. Så fantastiskt mysigt! 














50 gr jäst
5 1/2 dl ljummet vatten
3 msk honung
1/2 dl krossat linfrö
1/2 dl ekologisk olivolja
1 msk salt
2 dl ekologiskt grahamsmjöl
12 dl ekologiskt vetemjöl
1 dl valnötter

Blanda ut jästen i vattnet och ner med övriga ingredienser. Blanda några minuter i maskin. Jäs degen i bunken i 30 minuter. Forma två limpor och lägg på bakplåtspapper, snitta dem lite snyggt. Grädda 175 grader i 40 minuter.









Kommentarer