torsdag 11 augusti 2016

Wilmas falska tosca



Dottern är på festival i helgen och ville ha med sig några kakor dit, hon bakade dessa innan hon åkte, de brukar bakas av henne ibland. 


Chokladkaka:


4 ekologiska ägg
4 dl socker
3 dl ekologiskt vetemjöl
2 tsk bakpulver
6 msk Vhalrona kakao
2 tsk vaniljsocker
175 gr ekologiskt smör

Vispa ägg och socker. Smält smöret och blanda försiktigt ner i smeten och bred ut i långpanna som är täckt med bakplåtspapper. Grädda 200° i 15 minuter.

Toscasmet:

1 dl ljus sirap
75 gr smör
2 dl socker
1 1/2 dl ekologiska kokosflingor

Lägg allt i kastrull och låt koka ihop. Bred över kakan när den gräddats i 15 minuter och grädda ytterligare 10 minuter. 

Skär den i rutor när den svalnat!










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar