torsdag 11 augusti 2016

Supersnabba tekakor




Dessa tekakor är snabba att baka och snabba att äta ;)
Nu börjar sommaren gå mot sitt slut, det år lika fort varje år mot slutet. Men nu kommer massa goa grejer som växer ute och serveras på hösten, äpplen, svamp och andra höstens godsaker. Det gillar jag!






 1 dl rapsolja/olivolja
5 dl  ljummet vatten
50 g jäst
2 msk sirap
1 tsk salt
2 dl ekologiskt grahamsmjöl 
ca 11 dl ekologiskt vetemjöl 

Blanda jäst och vatten tills det blir utrört, i med oljan och blanda ner med resterande ingredienser, degen ska precis släppa från kanterna, kör den i maskin i 5 minuter. Låt jäsa i 30 minuter. 

Kavla ut degen och tryck ut 20 lika stora tekakor i rund eller vilken form man vill. Nagga dem och låt de jäsa 10 minuter. Grädda i 225 gr varmluft i ca 6-7 minuter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar