Morotsrulltårta
Morotsrulltårta, lite för sött måste jag säga, så nästa gång drar jag ner på sockret. Men väldigt fin mjukhet och god smak med lime i fyllningen.
Idag blev det varmt och skönt ute. Gräsmattan blev klippt och lite växter planterade.
3 ekologiska ägg
2 dl socker
2 fint rivna morötter
1 dl potatismjöl
1/2 dl ekologiskt vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1/2 tsk ingefära
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner de rivna morötterna. Ner med resten och övervispa inte. Bred ut på ett bakplåtspapper och grädda 175 gr i 9 minuter.
100 gr philadelphiaost
60 gr smör
1 tsk vaniljsocker
3 1/2 dl florsocker
skal och saft av en lime
Vispa till en krämig frosting och bred över rulltårtbotten när den kallnat, rulla ihop och lägg i frysen. När rulltårtan stelnat skär i bitar...
Kommentarer
Skicka en kommentar