Blomkålspizza





Gjorde blomkålspiazza igår kväll. Sett flera som gjort det och tänkte det måste testas. De två tonårsdöttrarna var skeptiska innan. Hu kommer man på tanken liksom.
Men ingen jäst och inget mjöl och så går det fortare. Hur fel kan det bli liksom ;)

En med tacoköttfärs som jag hade över från dagen innan, och en med serrano...
Tonåringarna tyckte det var gott när det väl kom på tallriken, det var ju kul.










2 dl blomkål
2 dl mozzarellaost (riven från Arla)
2 ekologiska ägg
salt, örtkrydda

Lägg blomkålen i en blender, kör till det är smulor och lägg i ost och ägg. Det ska bli en smet av det hela.
Bred ut två runda "pizzor" på bakplåtspapper och grädda 200 gr i 20 minuter.

Koka ihop tomatsåsen:
1 burk goa tomater som är krossade eller passerade
salt, peppar
vit balsam vinäger
koka ihop 15 minuter

Lägg tomatsås på de bakade bottnarna och sen riven mozzarellaost. De fyllningar man vill ha på det. Serranon la jag på efter på den pizzan.



Kommentarer