Frukostfrallor


Dessa är så bra att göra. Man knådar ihop degen och kalljäst den i kylskåp över natten och på morgonen klickar man ut degen på en plåt och gräddar. Simsalabim så har man nybakat bröd till frukosten.

Väldigt bra recept att ha. Ibland ekar det ju tomt på bröd i frysen och man behöver något på morgonen efter. Då passar dessa perfekt. I måndags kväll när jag gjorde degen så sa en av döttrarna "jag äter nog frukost lite senare imorgon". Hon såg så mycket framemot dessa frallor. Så igår morse så åt de stora flickorna dessa nybakade frallor till frukost. De små flickorna skulle åka skridskor med skolan och åt havregrynsgröt till frukost och fick med sig varsin nybakad fralla med gott pålägg till ishallen att äta ihop med sin varma choklad. Alla nöjda!


Jag köpte ju en säck mjöl från Alvar och Ivars bageri i Göteborg före jul. Så det mjölet la jag i frallorna. Det mjölet kräver mer mjöl än vanligt, det blir lite kladdigare liksom. Degen ska ju vara lös, men man får ha koll så det inte blir för löst. Då blir det nog tekakor av det hela ;)





 
 10 st frallor
 
1/4 pkt jäst
1 tsk salt
5 dl kallt vatten
2 dl ekologiskt grahamsmjöl
9 dl ekologiskt vetemjöl (fullkorn funkar)
 
Knåda i maskin, den är ganska lös degen. Låt den jäsa i kylskåp över natten.
 
Klicka ut på en plåt med bakplåtspapper, grädda 225 grader varmluft i 20 minuter.




 

Kommentarer