Pepparkaksmazariner med saffranstryffel



Fick beställning på dessa idag. En lite annorlunda smakkombination, men mycket goda måste jag säga. Dessa avnjöts på en tjejträff i kväll, spännande att höra vad de tyckte sen.









Botten
150 g smör, kallt
1/2 dl socker
3 dl vetemjöl
Blanda ihop alla ingredienserna till en deg. Lägg den i kylskåpet så länge.


Pepparkaksfyllning


150 g mandelmassa
50 g smör
2 st ekologiska ägg
1 msk kanel
1 tsk kardemumma, stött
1 1/2 tsk ingefära
3/4 tsk nejlikor, malda
3 msk vetemjöl
1 tsk bakpulver 

Mixa samman mandelmassa och smör i en blender. Tillsätt ett ägg i taget och mixa noga mellan varje. Tillsätt kryddorna och mixa så att det blandat sig ordentligt. Rör ner vetemjöl och bakpulver. 

Ta fram degen och smörj mandelmusselformar. Tryck ut degen i formarna. Degen räcker till cirka 24st lite mindre mazariner

Klicka ut fyllningen i formarna. Grädda mazarinerna i 175 grader i cirka 15 minuter. Låt svalna helt

Saffranstryffel

1 dl vispgrädde
2 msk smör
200 g vit choklad
0,5 g saffran

Koka upp grädde och smör. Bryt ner den vita chokladen och värm till den smält med. Vispa ner saffranet. Låt kallna helt, kyl den en stund i kylskåp så den stelnar lite. Fyll en spritspåse men en lite stjärntyll. Spritsa små toppar över hela mazarinen. Tänk på att arbeta fort eftersom värmen från handen för att tryffeln mjuknar och blir rinnig. Ställ i kylskåpet för att de ska stelna. 



Receptet kommer från Heavently Cupcake.


Kommentarer