Bake knäckebröd




På öarna är det ju väldigt vanligt att vaka bröd i bakugn, alltså under öppen eld. 
I veckan kom en granne in med sitt bagebrö och ett knäckebröd som han hade bakat, det var få grymt gott att jag blev då sugen på att göra det när Nartin ändå var i farten med att baka bagebrö. 
Det blev verkligen supergott.
Det hår natuligtvis säkert lika bra i vanlig ugn. Blir inte samma smak bara. 


50 gram jäst
5 dl ljummet vatten
2 tsk salt
2 tsk stött kummin (eller 1 tsk kummin och 1 tsk brödkryddor)
5 dl ekologiskt vetemjöl
8 dl ekologiskt rågmjöl
+ mjöl till utbakningen

Rör jäst och vatten, blanda i kryddor och mjöl.
Jäs 60 minuter.
Dela degen i 12 bitar och kavla ut tunt. Grädda direkt. Ska alltså inte jäsa igen.









Här är bilder på det vanliga bagebrödet. 

Kommentarer