Philadelphia Bullar



Det är mycket snack om särskrivningar nu. Åh, just därför måste jag ju särskriva lite...hihi! Undra just vad alla mina lärarvänner tycker om det? Men om tio år kanske inte detta just är en fråga. Svenska språket är i ständig förändring. Det är liksom lika bra att hålla det föränderliga flödet uppdaterat ;)

Men bullarna är goda i vilket fall som helst. Jag gjorde ju dessa för någon vecka sen och de var försvinnande goda, eftersom de redan är slut ;)


Philadelphiaost passar ju att baka av och även ha i matlagning. Ibland om man inte har grädde hemma och behöver en krämig sås, så tar jag Philadelphia och gör sås av. Jättegott och enkelt!



Bulldeg:
150 gr smör
1 pkt jäst
5 dl mjölk
1 ekologiskt ägg
1/2 tsk salt
1 dl socker
10 dl vetemjöl special

Blanda och kör i maskin. Låt jäsa 30 minuter. Under tiden blandar man ihop:

150 gram rumsvarmt smör
2 msk vaniljsocker
3 dl siktat florsocker
100 gr Philadelphiaost

Häll degen som är väldigt lös i en långpanna täckt med bakplåtspapper. Gör 48 hål med fingret och lägg en tsk fyllning i varje hål.
Jäs 15 minuter. 

Pensla med ägg och pärlsocker. Grädda 180 grader varmluft i 20 minuter.






Kommentarer