Äggost



Blev sugen på äggost idag, så det fick det bli. Med jordgubbscream och grädde till. Mycket gott! Men man kanske är partisk när man är uppfödd på denna Bohuslänska efterrätt.

Det kom förbi några konferensare som beslutat sig för att stanna några dagar till fast Hönökonferensen är slut. Så de fick äta denna till kaffet. Säkert lite ovanlig smak och konsistens för en förstagångssmakare :) De var i alla fall artiga och sa att de tyckte om den ;) 

Liten äggost:

2 liter ekologisk mjölk 3% eller 5%
1/2 liter filmjölk
6 ekologiska ägg
Grädde

Koka upp mjölken.
Knäck äggen i bunke och ta bort de vita ongarna. 
Blanda med filmjölken och grädden. 
Häll i när mjölken kokat upp. 
Låt det sjuda till det skär sig i kastrullen. 
Ta upp ostmassan med en hålslev och lägg i en äggostform. 
Sockra mellan lagren. 
Låt svalna och kyl i kylskåp.




Kommentarer