Cream Cheese Coffecake med kanelströssel


Coffecakes är ju grejen alltså. Denna är en blandning på cheesecake och kaka. Mycket god, men 10 minuter till i ugnen hade inte gjort något ;)



Dottern avnjuter en coffecake i trädgården.




Kaka:

6 dl mjöl
2.4 dl socker
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1/4 tsk salt
180 gr mjukt smör
3 ägg
2 tsk vaniljextrakt (funkar säkert bra med vaniljsocker)
1 1/2 dl mjölk

Creamcheesefyllning:

450 gr Philadelphia ost
1 1/4 dl socker
1 ägg

Kanelströssel:

2.4 dl muscovadosocker
0.8 dl socker
2 tsk kanel
1/4 tsk salt
240 gram smält smör
7 dl mjöl



Blanda de torra ingredienserna och rör ner smör, tillsätt ägg, vanilj och mjölk. Smörj en form 22x33 cm. Tryck ut hälften av smeten. 

Vispa philadelphiaosten luftigt, tillsätt sockret och ägget och vispa tills allt är blandat. Häll över i formen och bred ut över hela smeten. Bred över resterande kaksmet över osten.

Gör kanelströsslet och fördela över kakan.

Grädda 165 grader i 45 minuter. Här kan man öka tiden 5-10 minuter. Sen ska kakan svalna och stå i kylskåp, helst över natten så den stelnar. 











Kommentarer