Mangokyckling

Nu får jag radda upp med några recept som jag har på lager.

Börjar med denna goda mangokyckling. Jag har verkligen fått dille på mango. Det är så gott! Förra veckan hade de trädmogna mango på Alexius, den lokala affären. Det var nog det godaste jag ätit i fruktväg. Mangon hade alltså fått mogna färdigt på trädet innan de flög 1 klass till Sverige ;)
Eller det med första klass kanske inte stämmer ;) God var den i alla fall. Bara att rekommendera.

1 kg kycklingfilé
1 purjolök
1/2 röd paprika
1 bit chili
3 dl vatten
1 ekologisk hönsbuljongtärning
2 msk soja
2 dl grädde
Salt och peppar

1 mango

Olja och smör till stekning

Skär kycklingens mindre bitar och stek den så den får färg runtom, salta och peppra. Lägg den i en form. Fräs purjo, paprika, chili i en kastrull. Häll i vatten, soja och buljongtärning. Puttra i 10 minuter.
Häll över kycklingen och på med grädden. Dela mangon i bitar, lägg i några i formen och spara resten. Ställ in i 200 grader varmluft tills kycklingen är helt klar. När den är färdig så lägg på resterande mangon.

Ris och sallad till.





Kommentarer