Hallonpaj

Idag blev en mysig dag. Men den började lite lustigt.

Det är inte ofta jag hamnar i polisens fartkontroller, inte för att jag kör så lagligt, utan för att de råkar inte stå där jag kör snabbt helt enkelt.
Men idag på morgonen hände det, skulle bara till affären och köpa potatis. Helt plötsligt fick jag se polisen längre fram som med bister min vinkade in mig. Jaha tänkte jag, detta var ju märkligt.

Vet du vilken hastighet det är här frågade han mig. 50 svarade jag. Och hur snabbt körde du? Ingen aning!
Polisen: jag vill se ditt körkort. Yes!
Blås här sa han och tryckte in blåsapparaten i munnen på mig. Negativt!
Vet du vad det kostar att köra över 50 på en 50 väg frågade den lätt irriterade polisen. Typ 2500 svarade jag. Mellan 2400-2800 kostar det. Jaha!
Men du har tur för jag måste mäta dej två gånger och på andra mätningen så körde du 45 så jag kan inte bötfälla dej. Du kan skratta dej lycklig över att slippa betala.
Tänkte i mitt stilla sinne att jag skrattar mig lycklig över helt andra orsaker.

Men man kan ju inte säga annat än att han försökte få bötfällning på körkortet eller alkoholkontrollen och inte så konstigt att han var irriterad när han inte lyckades med något av det. Fast i mina ögon är det att man har lyckats när ingen kör med alkohol i kroppen. Men det tycker nog polisen med...hoppas jag.

Sen i alla fall så kom jag hem från Alexius med potatisen och det blev potatismos och torsk till middag. Katrin och Ture kom och spenderade eftermiddagen hos oss. Mycket mysigt!

Till efterrätt gjorde jag en hallonpaj. Grädde ifrån gräddsifonen till blev succé hos Ture ;) Så roligt med sprutgrädde...



Hallon 500 gram

3/4 dl muscovadosocker
1 msk maizena

Blanda runt med sockret.


Knyt ihop;
75 grovhackade pecannötter
100 gr mjukt smör
1 dl muscovadosocker
1 tsk bakpulver
Nypa salt
2 dl mjöl

Lägg över hallonen.
175 grader varmluft i 20 minuter.




Kommentarer