Lakrits och Hallonglass

Igårkväll så blev denna glassen gjord. Fast jag höll på att bli knäpp på glassmaskinen. Har ju en glassmaskin som är ett tillbehör till min Kitchen Aid, helt plötsligt så funkade inte alla beståndsdelar till glassmaskinen. Kladdigare räddning av det hela får man leta efter, kändes som det rann glass i hela köket. Men tillsluta var den iallafall halvfrusen och jag la i frusna hallon som hjälpte den på traven till att bli ännu frusnare.

Lakritspulvret har jag köpt på Leilas General Store, känns som det inte har så där jättemånga användningsområden. Lakritspannacotta har jag fått till vilket var så där gott om man jämför med vanlig pannacotta. När jag gjorde denna glassen så la jag i 1 tsk lakritspulver och man får en svag nyans av lakrits för en mer intensiv lakritssmak så öka till 2 tsk pulver.

Idag tog jag en promenad på två timmar på förmiddagen efter jag lämnat av twinsen på dagis. Sen blev det ett par Uggs på Nantucket till den tonåriga dottern som ska till Hemsedal på sportlovet, så hon behövde ett par varma stövlar. Så passande att det var 50% på alla vinterkläder. Man tackar!

Sen blev det en promenad till idag, medan mellantjejen var på LetsdanceMalins dans så blev det Hälsö runt. Då kom jag på att man kanske ska ha en stegräknar app. Har ni några bra förslag på en sån app?

Här kommer receptet:

4 ägg
1 dl socker
1/2 tsk vaniljpulver
2 dl grädde
3 dl tjock yoghurt
1-2 tsk lakritspulver
2 dl frusna hallon

Vispa äggvitor med hälften av sockret.
Vispa äggulor med resterande socker och vaniljkornen.
Vispa grädden inte för tjock och blanda med yoghurten och lakritspulvret.
Blanda allt och kör i glassmaskin.

När glassen är färdig så varva med frusna hallon i en skål.









Kommentarer