Kokosmunkar

Idag så gjorde jag dessa till min kusin, vi kan kalla honom för Gottegrisen ;)

Måste säga att min nygamla app Runkeeper har uppgraderats till det bättre sen jag hade den sist för några år sen. Gillar saker som gör att man vill fortsätta och prestera bättre :) Så ser ni någon som småspringer så småningom runt öarna så kan det vara jag ;) Precis som ingen annan gör det :)
Hoppas, hoppas att jag kommer kunna springa på riktigt snart, lite mer kondis så kommer det att gå tror jag. Jag jobbar på det!

Här är receptet på munkarna:


1 äggvita
4,5 dl socker
3/4 dl florsocker
1 1/2 dl kallt vatten
Blanda

Koka upp 1 1/2 dl vatten
blanda i 1 1/2 msk gelantinpulver
Häll i övriga och kör med elvisp eller Kitchen Aid i 25 minuter

4-5 dl cocos
1 1/2 msk cacao
Häll lite cocosblandningen i en bakplåtsklädd form 20x30cm sen på med smeten och ett lager med cocos över. Ställ i kylen i två timmar. Skär i rutor och doppa kanterna i överblivet cocos. Super!






Kommentarer

  1. Har precis följt detta recept och smeten är väldigt klibbig och den kan inte hällas i formen utan jag var tvungen att breda den med slickepott. Dessutom krasar det lite lätt av sockret mellan tänderna. Inte alls som jag minns det från när jag var liten om man säger så.

    Efter att ha letat runt lite mer så undrar jag om det inte är så att du missat hälften av vattnet, dvs det skall vara totalt 3 dl vatten, varav 1,5 dl skall kokas upp för gelatinet, och 1,5 dl röras i kallt tillsammans med de andra ingredienserna.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!
      Jag har varit på semester därför så sent svar. Jo, men det är ju så det står. 3 dl vatten. Första 1 1/2 dl kalla vattnet blandar man ju med det övriga. Andra 1 1/2 dl vatten kokar man upp. Synda att du läste fel och att de inte blev som du tänkt dig. Sen är smeten rätt tjock så man får breda ut den. Gott Nytt År på dej!

      Radera

Skicka en kommentar