Banan och Pecannöts kakor

Imorse när jag körde mina små till dagis så kom jag till första rondellen, där har en äldre herre blivit påkörd. En bil stod på tvären och farbrorn stod där med trasig cykel, två trasiga papperspåsar med grejer i och helt moddig av snöblandat gegga. Personen i bilen stod bredvid en stund och sen drog han iväg. När jag kommer fram med bilen så vevade jag ner rutan och frågade om jag skulle köra hem hans trasiga kassar. Han fick liksom inte ihop det med sin trasiga cykel och det var då han talade om att han blivit påkörd. Jag såg nämligen inte när det hände.

Bilisten han hade bråttom till färjan, så han såg mig inte berättade farbrorn. Hur bråttom kan man ha tänkte jag. Kör man på någon så både cykel och påsar inte hänger ihop. Stannar man inte oavsett hur bråttom man har och hjälper till tills allt ordnat sig för farbrorn. Dessutom hände det hela på ett övergångsställe.

Jag fick i alla fall in farbrorns trasiga kassar i bilen och kört dem till Fiskemuseet, det var dit de skulle.

Fick bakat dessa små mjuka kakor idag med.

16 små kakor eller i muffinsformar.

150 gr mjukt smör
1 dl socker
2 dl florsocker
3 mosade bananer
2 ägg
3 dl vetemjöl
1/2 tsk kanel
1/2 tsk ingefära
2 tsk bakpulver
1 1/2 dl väl hackade pecannötter

Vispa ihop smör och socker. Lägg i de mosade bananerna och äggen. Vetemjöl och resterande ingredienser. Lägg i smord plåt. Grädda 175 grader i 15 minuter.








Kommentarer