Daimtårta
Party på fredag... Igår bakade jag denna som dessert... Det är en frusen jättegod tårta med maräng och daimgrädde.
3 äggvitor
2 dl socker
1/2 tsk bakpulver
Vispa ihop till tjock, fast maräng. Rita upp 2 lika rundlar på 2 bakplåtspapper. Bred ut marängen i rundlarna. Grädda på översta och understa fasen i ugnen på 125 gr i 45 minuter. Byt plats på plåtarna och grädda 45 minuter till.
4-5 dl grädde vispas
3 äggulor
1 dl socker vispas ihop.
Vispa ihop med grädden. Krossa 2 dubbla daim och häll i grädden.
När marängen svalnat lägg den på ett fat och på med ett lager grädde, på med andra marängen sen ett lager grädde till. Frys hela fatet.
3 äggvitor
2 dl socker
1/2 tsk bakpulver
Vispa ihop till tjock, fast maräng. Rita upp 2 lika rundlar på 2 bakplåtspapper. Bred ut marängen i rundlarna. Grädda på översta och understa fasen i ugnen på 125 gr i 45 minuter. Byt plats på plåtarna och grädda 45 minuter till.
4-5 dl grädde vispas
3 äggulor
1 dl socker vispas ihop.
Vispa ihop med grädden. Krossa 2 dubbla daim och häll i grädden.
När marängen svalnat lägg den på ett fat och på med ett lager grädde, på med andra marängen sen ett lager grädde till. Frys hela fatet.
Kommentarer
Skicka en kommentar