Toffefee i rutor
Detta receptet gjorde jag efter Mat och Maräng lagt ut, hon har så goda grejer tycker jag. Men jag kokade kolan till drygt 120 grader men den var för ritning ändå. 125 hade nog varit bättre. Man lär så länge man lever ;)
Vill, ändå spara receptet här för jag tror att jag gör det igen nästa år fast i små miniformar. då tror jag den blir lättare att skära upp…. choklad var för hård med...
Recept:
ca 50 bitar
100 gram hasselnötter
ca 50 bitar
100 gram hasselnötter
100 gram smör
2 1/2 dl strösocker
1 dl sirap
4 dl grädde
en liten nypa vaniljpulver
en liten nypa flingsalt
2 1/2 dl strösocker
1 dl sirap
4 dl grädde
en liten nypa vaniljpulver
en liten nypa flingsalt
500 gram nougat
400 gram mörk choklad från Marabou
Koka ihop smör, strösocker, sirap, grädde och flingsalt. Rör om och koka tills kolan blivit 120 (125) grader. Det tar 30-45 minuter. Jag hade ändå en vid kastrull.
Häll på kolan på en plåt med bakplåtspapper (min plåt var 25x25 cm och hade höga kanter).
Fördela ut hasselnötterna på kolan.
Låt svalna i kylen.
Smält nougat försiktigt över ett vattenbad.
Häll nougaten över kolan och nötterna.
Låt svalna i kylen.
Smält chokladen över ett vattenbad.
Häll chokladen över den stelnade nougaten.
Kommentarer
Skicka en kommentar