Stjärnor med nötmaräng
Goda små mördegskakor med nötmaräng!
Väldigt goda, men lite svåra med nötfyllningen, nästa gång tar jag bara 100 gr hasselnötter.
¨
Deg:
210g ekologiskt vetemjöl
140 g kallt smör i tärningar
70 g socker
2 äggulor
Fyllning:
2 äggvitor
120g socker
200g skalade malda hasselnötter
En halv tesked rom
Till degen, blanda smör, mjöl och socker med fingrarna tills den blir smulig. Tillsätt äggulor och knåda en smidig deg. Ställ in i kylen i en halvtimme, insvept i plastfilm. Till fyllningen, vispa äggvitorna tills de blir skum, tillsätt sedan sockret gradvis ett par gånger tills det löser sig. Blandningen vispas i 10-15 minuter. Blanda i hasselnötter och rom med en spatel det sista.
Kavla ut degen och skär ut formerna. Kyl i ytterligare 20-30 minuter (på plåten), pressa sedan ut fyllningen på varje kex med en bredare tyll.
Grädda i 180C i ca 10 minuter.
Kommentarer
Skicka en kommentar