Mjölkchokladfudge med saltkaramelliserade mandlar
Det godaste julgodiset tror jag detta är.
Många män har skrivit genom åren och frågat om jag tror de klarar av att göra just dessa ;) Ja, dessa klarar alla av att göra ;)
200 gr mandel
85 gr socker
2 msk vatten
25 gr smör
500 gr mjölkchoklad (Marabou)
50 gr smör
1 burk kondenserad mjölk
1/4 tsk flingsalt
Rosta mandeln i het stekpanna. Lägg dem på en tallrik så länge. Smält sockret och vattnet i stekpannan så det karamelliseras och häll i mandeln och smöret. När det är lagom, häll på ett bakplåtspapper för att kallna och stelna.
Micra choklad, kondenserad mjölk, smör och salt. Det går fort. När den karamelliserade mandeln stelnat så hacka den i småbitar med hjälp av en vass kniv. Lägg i den i chokladsmältet och blanda. Häll i form 20x20 cm som är klädd med bakplåtspapper. När den svalnat så förvara den i kylskåp över natten, den kan du skära upp den i snygga rutor! Lite flingsalt på det hela!
Kommentarer
Skicka en kommentar