Pistagetårta med saffranskräm och grädde
Besök för andra gången denna december av amerikanare igår, ibland låter den nog som alla 350 miljoner amerikanare hälsar på hos mig, men så är det inte :)
Vi serverade fisksoppan som vi alltid gör när vi har fisksoppa. Efter maten hade jag gjort denna tårta, och måste säga att den var riktigt god. Julig tårta!
Förbered en 25 cm form med bakplåtspapper i botten. Sätt ugnen på 160 gr varmluft.
Pistagemarängbotten
100 gr pistagenötter
50 gr mandelmjöl
3 ekologiska äggvitor
120 gr florsocker (2 dl)
50 gr mandelmjöl
3 ekologiska äggvitor
120 gr florsocker (2 dl)
Kör pistagenötterna i en blender till ett mjöl. Vispa äggvitorna till hårt skum för att sen fylla på med florsockret. Blanda ner mandelmjölen med slickepott. Fyll formen och grädda i ca 30 minuter.
Saffranskräm
3 ekologiska äggulor
1/2 gr saffran
60 gr florsocker (1 dl)
1,25 dl vispgrädde 40%
0,5 tsk salt
200 gr vit choklad från Marabou
100 g smör
Blanda äggulor, saffran, florsocker, grädde i en vid kastrull på medelvärme och rör tills det tjocknar. Lägg i chokladen och låt den smälta ner. Sist ta smöret och salt, låt det stå en stund i kylen efter de svalnat. När den är kall så vispa upp den med elvisp till en stadig kräm. Bred ut på botten, den behöver vara kall med.
Vispa ihop och garnera tårtan med:
3 dl vispgrädde
Jag tog några cranberrys on topp
Kommentarer
Skicka en kommentar