Hallon Pavlova



Detta var den andra tårtan som jag gjorde när jag fyllde år för en vecka sen. Den blev god och passade gott till kaffet minsann. 








6 ekologiska äggvitor
3 dl socker

Vispa upp äggvitorna till maräng. Fyll på med socker lite i taget och vispa till sockret är löst, det tar 20 minuter så är marängen riktigt fast.

Klicka över på ett bakplåts papper och försök få den rund med hjälp av en spatel. Dra spateln uppåt så du får lite väggar på. Tryck ner marängen i toppen så det blir en vulkan. Grädda 3 h i 120 grader. Låt den stå kvar i ugnen tills den är kall.

2 dl hallon kokade jag med 1 msk råsocker. Den fick svalna och bli kallt.


CHANTILLY CREAM
Vispa upp:
3 dl ekologisk grädde
1 msk florsocker
1/2 tsk vaniljextrakt

2 paket färska hallon

Montering:

Lägg de kokta hallonen i vulkanen. Fyll på med grädden och toppa med hallonen. Jag krossade lite pistagenötter över tårtan med.



 

Kommentarer