Saffransbullar med vit belgisk choklad


Dessa bullar bara smälter i munnen, så lena som sand typ. De slår ut ALLA andra bullar och är helt magiska. 

Bullarna gjorde jag på äggostvassle från äggost som jag hade i frysen. Bullar blir extra fluffiga med just äggostvassle. När svägerskan och jag var nere i Varberg så hittade vi ett bageri som sålde mjöl från Limabacka Kvarn. Vilket fantastiskt mjöl. Helt grymt!





40 st

50 gr jäst
1 msk kardemumma
3 dl vatten eller mjölk (37 grader), jag tog äggostvassle
1 dl socker
150 gr mjukt ekologiskt smör
1 ekologiskt ägg
1 pkt saffran
10 dl ekologiskt vetemjöl

50 gr ekologiskt smör
200 gr vit fin belgisk choklad
Ägg till pensling

Pinjenötter

Gör bulldegen och knåda väl, så glutentrådarna blir långa. Jäs i 45 minuter. Dela degen i 2 delar och kavla ut den ena till en rektangulär platt deg. Smöra med hälften av smöret och hacka chokladen och strö halva den över smöret. Rulla ihop och skär bullarna och lägg i formar.  Gör likadant med andra degen. Jäs 45 minuter. Pensla med ägg och strö över pinjenötter.

Grädda 180 grader varmluft 10-12 minuter.



 

Kommentarer