French Walnut Dacquoise Cake




Idag fyller gubben år. Det firade vi i söndags med kaffe på sängen och paket. Jag bakade denna tårtan som passade makens mage.













Gör iordning en rund form med bakplåtspapper i botten och smörj papper och kante med lite olja. Värm ugnen till 170 grader.

Botten
4 ekologiska äggvitor
30 gr strösocker
90 gr florsocker
30 gr mandelmjöl
60 gr valnötsmjöl (kör valnötter i en blender)

Chantilly Cream Frosting
1 burk Dulce de leche
2,5 dl ekologisk vispgrädde 40%
25 gr florsocker
1/2 tsk vaniljpulver

Karamelliserade valnötter
100 gr valnötter
100 gr socker
1 msk vatten
20 gr smör

Vispa äggvitor tills de är fasta, blanda ner lite socker åt gången. Blanda resterande och rör ner med en slickepott.
Häll smeten i en den förberedda formen. Dra smeten med slickepotten så det sticker upp smet någon cm mot kanten.
Baka i ca 40 minuter. Låt den svalna.

Häll på dulce de leche i mitten på kakan. Låt den st i kylen minst en halvtimme.

Rosta valnötterna i ugnen 10 minuter.
Koka socker och vatten tills det är 115 grader. Häll i valnötterna och rör runt. I med smöret som snabbt smälter. Häll på ett bakplåtspapper och separera nötterna. Låt kallna.

Vispagrädden, tillsätt florsocker och vaniljpulvret.

Ta ut kakan ur kylen spritsa grädden på kakan och fördela nötterna ovan på.



 

Kommentarer