Vegetarisk curry


Dottern som kom hem sist från seglatsen över Atlanten hade väskan full med kryddor (överdriver lite såklart). Men vilka goda kryddor hon hittat på Grenada. 
Jag tänkte jag får nog hitta på någon mat med alla dessa fantastiska smaker i. Så så blev det. Hittade ett recept som jag förvandlade lite och simsalabim så blev det detta. Det var riktigt gott. Hela familjen gillade det med. Inte starkt men mycket smak. Nästa gång ska jag göra den med kyckling.





3 msk rapsolja
2 gula lökar finhackade
2 vitlöksklyftor i tunna skivor
3 cm färsk ingefära, riven
1/2 tsk mald gurkmeja
1 tsk curry
1 tsk paprikapulver
1/4 tsk chilipulver
5 dl vatten
1 burk krossad tomat


olja
5 potatisar i skivor
2 morötter i slantar
blomkål
broccoli

1 dl grädde
2dl vatten

salt, peppar

färsk koriander

turkisk yoghurt
mango chutney
ris


Fräs löken i oljan tills den är mjuk det tar ca 10 minuter, fräs i ingefära och kryddorna några minuter. Häll i vatten och tomatkross. Låt koka 15 minuter. Salta efter smak.

Woka grönsakerna i stekpanna så de får lite fräs. Lägg i dem i curryn och låt dessa koka sig mjuka. Jag lät potatisen och morötterna ha lite längre tid i koket än resten.

Häll i grädde och mer vatten de sista tre-fyra minuterna. Salta och peppra.

Servera med ris, yoghurt och mango chutney!

Supergott!!








Kommentarer