Baked Yoghurt med pistage



11 veckor har mellandottern varit borta och 10 veckor den äldsta dottern. Båda har seglat över Atlanten. Men i måndags kom den ena hem och på tisdagen den andra. Så nu är det fullt hus igen.

Den blivande 17 åringen seglade med skolskeppet Gunilla från Malaga i Spanien - Las Palamas - Cap Verde - Grenada - Dominikanska Republiken - Miami.

Snart 21 åriga dottern seglade från Portugal - Cap Verde - Grenada sen hoppade hon av där i några dagar. Därefter luffades det omkring i Karibien minsann. Hon flög till Saint Vincent vidare till Barbados - Saint Lucia - båt till Martinique - Dominica - Guadeloupe. Sen var de nöjda och flög hem via Paris nåt dygn för att se Eiffeltornet och köpa macarones (görgoa).

Båda ville ha Baked Yoghurt när de kom hem. Det är nog den enklaste efterrätten man kan göra. Väldigt god med.
Så det fick det bli. Gjorde favvomat i två dagar.
















6 efterrätter

3 dl turkisk ekologisk yoghurt
3 dl ekologisk vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk
2 tsk vaniljextrakt (eller 1 urskrapad vaniljstång)

Blanda ihop med en visp till en slät kräm, skönt att inte ens behöva ta fram elvispen.
Häll i sex skålar. Ställ dem i en stor form med höga kanter. Häll kokande vatten i formen så småformarna står i vattenbad.
Grädda 15 minuter i 175 grader.

Låt kallna och sen låt dem stå i kylskåp i minst tre timmar.






Kommentarer